Afacerea cu lemn care transpune în realitate un vis
În aparență, Luminița Pârvan nu ar avea profilul unui om de afaceri. La 45 de ani era un oficiant bancar fără experiență antreprenorială. Căsătorită, cu doi copii, iar viața părea a curge unidirecțional.
„Din 1996 lucrez în bănci. După 16 ani in aceeași poziție, pe partea de operațiuni, la ghișeu, fără perspectiva de a evolua, mă simțeam plafonată și demotivată de salariu, același de 10 ani”.
Însă, acum doi ani, a decis că se impune o schimbare de traiectorie. Spiritul întreprinzător, condiție de căpătâi a succesului în afaceri, a ieșit la rampă când i-a venit ideea de a-și valorifica pasiunea, printr-o afacere.
„Am început să fac decorațiuni, folosind diverse obiecte din lemn pe care le pictam. Am primit câteva comenzi și am avut succes. Astfel, mi-a venit ideea de a-mi valorifica acest hobby”.
Însă, lipseau resursele financiare.
„Din fericire, am văzut anunțul pe Facebook postat de Eu antreprenor. Căutau persoane pentru grupul țintă. M-am înscris, m-au contactat, am început formalitățile de înscriere”.
Un punct cheie al reușitei transpunerii ideii în practică a fost disponibilitatea echipei Eu antreprenor.
„A fost esențial faptul că au venit în aprilie anul trecut și m-au ajutat cu completarea formularelor. Eram la serviciu, cu programul foarte aglomerat, n-aș fi putut să plec. Dacă nu m-ar fi susținut în felul acesta, probabil aș fi renunțat”.
A urmat toți pașii din procesul de selecție, care nu i s-a părut complicat, doar îndelungat, fiind, se înțelege, nerăbdătoare.
Într-un final, însă, a primit vestea cea bună: proiectul ei a fost selectat în vederea finanțării.
Așa a luat ființă Sandart Wood SRL. Denumirea este ingenioasă. Cu „wood” e simplu, vine din traducerea în engleză a cuvântului „lemn”. Te-ai putea gândi că s-a folosit engleza și la Sandart (Sand – nisip, art - artă), dar e, de fapt, o compoziție cu acronimul celui de-al doilea prenume al administratorului firmei – Sanda.

Pentru a se ocupa de afacere, Luminița Pârvan a renunțat la vechiul job.
„Pe 4 iulie am semnat contractul de finanțare. Am așteptat să intre banii în cont și apoi mi-am dat demisia, fiind pe picioarele mele de la 1 octombrie. Banii i-am primit la sfârșitul lunii august. În septembrie încă mai aveam serviciu și, din această cauză, sunt în întârziere cu anumite obiective. De acum încolo, însă, sunt decisă să recuperez terenul pierdut”.
Totuși, investiția principală a fost deja realizată și procesul de producție a început! În punctul de lucru al firmei, atracția principală este mașina de debitat și gravat cu laser.
Video punct de lucru: https://youtu.be/hvbpyNTdubI
Sandart Wood SRL promite să fie o firmă implicată în comunitate.
„Am început o colaborare cu școala la care învață băiatul cel mic. Am realizat mai multe figurine dovleac, pe care el și colegii lui le-au decorat, în cadrul săptămânii de școală altfel. Această acțiune a fost sub forma unei sponsorizări. Am primit o comandă din partea altei învățătoare și am livrat 25 de bucăți a câte 2 lei. E foarte puțin, dar e un început. Am cunoștințe printre cadrele didactice și vom extinde acest gen de colaborări. Vom organiza și ateliere contra cost, la o școală care închiriază săli de clasă. Vom prezenta obiecte (globuri plate) care vor fi decorate cu motive de Crăciun. Ne gândim și la info trip-uri prin care să vină clase în excursie la atelier, să vadă exact cum producem obiectele”.
Atu-ul Sandart Wood? „Putem realiza comenzi personalizate, către corporații sau persoane fizice”.